joi, 12 decembrie 2013

Din categoria UTIL: aparate auditive

Intro

In primul rand trebuie "sa pun un prag inaintea piciorului".. Modul in care voi trata subiectul aparate auditive este, dupa cum e si normal, unul lipsit de pareri, idei care ar suna mai convingator daca ar iesi de sub degetele sau din gura unei persoane care lucreaza in domeniu. Cel medical, in mod special. Departe de mine acest gand profan. Ma multumesc doar cu prezentarea unor aspecte generale, utile, sper eu, in cazul in care doriti sa va mai imbogatiti nivelul de cultura generala.

 Un aparat auditiv, dupa cum bine stiti, este un dispozitiv electronic de dimensiuni mici destinat persoanelor care sufera de deficiente de auz. Scopul sau este sa intensifice sunetele, permitand astfel utilizatorului sa auda normal. E rezultatul muncii unor inventatori, ingineri, etc., etc. care s-au gandit sa puna la treaba un microfon (transforma sunetele in impulsuri electrice), un receptor ("traduce" impulsurile inapoi in sunete) si un amplificator alimentat de baterie. Si le-a iesit! Chiar foarte bine daca e sa ne uitam la ceea ce se afla acum pe piata.

Tipuri de aparate auditive

Rasfoind prin oferta putem deosebi cateva tipuri: aparate auditive dupa ureche (BTE - Behind The Ear), "mini" BTE (le-am gasit si sub alta denumire, insa o prefer pe aceasta pentru ca o si pot ilustra ca sa va faceti o idee cat mai buna asupra formei lor), aparate intraauriculare ITE (In The Ear - In Ureche), IIC (Invizibil In Canal, sau, daca preferati versiunea in engleza: Invisible In Canal), ITC (In Canal), Complet In Canal (CIC).

sursa imaginii: wikipedia

Consider ca, studiindu-le in imaginea de mai sus, nu mai este cazul sa dau explicatii suplimentare care tin de imaginatia, intuitia fiecaruia, dar si de specificatiile pe care producatorii le pun la dispozitie pe paginile lor.

Un singur sfat pentru cei care doresc sa achizitioneze un asemenea produs, indiferent daca e pentru uz personal sau pentru cineva apropiat: cereti intotdeauna parerea unui specialist pentru a va indruma pasii in gasirea aparatului potrivit, in functie si de bugetul pe care-l aveti la dispozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu