joi, 19 decembrie 2013

Have a seat


sursa imagine: scaune birou

De ceva vreme sunt in cautarea unui scaun de birou. Reformulez: de ceva vreme sunt in cautarea unui scaun ergonomic (mofturi, mofturi). Nu l-am avut pe lista de prioritati atunci cand am fost pus in situatia de a mobila un apartament de la A la Z si tot asa a ramas multa vreme dupa ce le-am pus pe toate intr-o anumita ordine. M-am obisnuit sa folosesc ceea ce gasesc disponibil prin casa (chiriasii stiu de ce), desi medicii si multi, multi altii (indiferent de gen si orientare profesionala sau fmiliala) nu ar recomanda. Daca nu as fi avut scaune de bucatarie probabil as fi "inventat" un sistem "revolutionar" suficient de rezistent pentru a-mi sustine greutatea corpului.
Nu petrec chiar atat de mult timp in fata calculatorului (nici acasa, nici la serviciu), prin urmare si starea de fapt.

In cele ce urmeaza voi incerca sa bifez cateva lucruri pe care ar trebui sa le avem in vedere atunci cand ne gandim sa achizitionam un astfel de accesoriu pentru calculator sau orice altceva:
  • Pretul! Pentru multi este criteriul de baza atunci cand trec pragul unui magazin specializat, fie el traditional sau online. Din tot ceea ce am vazut pana acum, ieftin nu este o optiune buna pentru cei care vor ceva trainic si.. sanatos, chiar daca e nou. In cazul in care va face cu ochiul ideea unui scaun ergonomic cu fainoşag directorial, asa cum ai vazut in nu stiu ce reclama sau catalog, trebuie sa iei in calcul o suma mai mare de 300 RON (exceptand perioadele cu reduceri si promotii). Recomand metoda cautarii online pentru a va face o idee cat mai buna despre acest aspect, dar si pentru a economisi atat timpul vostru, cat si al lucratorilor comerciali cu un simt al umorului mai dezvoltat (acceptabil daca te ajuta) sau mult prea ocupati. 
  •  Sa fie practic. Asta inseamna sa-ti bagi nasul in specificatiile oferite de producatori, specificatii care ar trebui sa acopere tot ceea ce ne intereseaza in legatura cu dimensiunile, reglajele, mecanismele sale. Spatele iti va fi recunoscator pentru suportul lombar si sitemul Multiblock.
  • Sa fie comfortabil si, daca se poate, sa poarte semnatura unui designer italian (cu cat mai renumit, cu atat mai bine). Taiem partea din urma, dar pastram ideea. Nu strica sa avem niste pretentii legate de materialele folosite la fabricarea lui. Magazinele online, de exemplu, ofera informatii suficiente legate si de acest aspect, existand de cele mai multe ori posibilitatea de a ingusta aria cautarii prin alegerea tipului de material: stofa, piele ecologica, piele naturala, piele regenerata. Printre altele..
  • Roti si o baza metalica rezistente! Nu cred ca sunt singurul care s-a distrat copios invartindu-se sau plimbandu-se prin camera pe un astfel de scaun. E greu sa te abtii, mai ales la inceput, in perioada de acomodare.
In cazul in care mai aveti si voi ceva de adaugat la lista de mai sus, subiectul ramane deschis. Oferta de pe piata e destul de diversificata, pe masura preferintelor si bugetelor fiecaruia, plecand de la cei care cauta ceva ieftin, dar bun si pana la cei pentru care o astfel de piesa de mobilier trebuie sa incorporeze tot ceea ce e mai bun, mai scump si mai nobil in materie de materiale folosite, design, chestii care fac din declaratia mea de avere sa para un ciubuc lasat la intrarea in Presidend Wilson Hotel, Geneva.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu