vineri, 13 decembrie 2013

Petreci mult timp in fata calculatorului?

Tind sa cred ca v-a incercat macar o data curiozitatea pe seama acestui subiect: efectele monitorului de calculator asupra ochilor.

Adevarul e ca oricat de mult ni se va spune ca excesele dauneaza, majoritatea vom adopta o atitudine de ignorare a avertismentelor lansate de oftalmologi, iar scuze.. Abia am scris cateva randuri si deja imi trec prin minte vreo cateva motive sa-mi prelungesc sederea in fata lui. Ii iertam pe cei al caror loc de munca nu prea le lasa multe portite de scapare.  
Computer Vision Syndrome este termenul care incorporeaza toate simptomele la care s-au putut gandi medicii pe baza unor studii empirice, desigur: oboseala oculara, ochi uscati, dureri de cap, vedere incetosata sau dubla, tulburari de atentie.

Speriat de ele? Ma gandeam eu.. Exista solutii, nu? Pe langa pauzele pe care le poti face la anumite intervale de timp, picaturi speciale, gimnastica oculara (metoda creionului, de exemplu), mai exista si  ochelari pinhole, ochelari stenopici. Popularitatea acestora a inceput sa creasca in ultimii ani, scopul lor fiind acela de a usura viata celor care se confrunta cu probleme de vedere (miopie, hipermetropie, ambliopie, presbiopie, astigmatism, s.a.m.d.).



sursa imaginii: ochelari-pinhole.ro

Cautati-i, cititi despre ei. Pe langa avantajele, beneficiile pe care producatorii nu se sfiesc sa le etaleze prin mediul online, au acel efect de.. #coolness, efect care te face sa afli mai multe detalii legate de pret, modele, Kanye West.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu