joi, 17 iulie 2014

„Curățenie” între etichetele de pe blogger (to untag)


pictures.bigfunnysite.com

Prea multe etichete/tag-uri dăunează sănătății unui blog. Așa afirmă unii pe care înclin să-i „acuz” de intenții bune. Prin urmare, în urmă cu ceva vreme, m-am apucat de cotrobăit prin subsolul, podul și dressing-ul plin de labels al blogger, pe partea mea de domeniu. O sarcină deloc ușoară la prima vedere și fără prea multe indicații din partea proprietarului platformei.

M-am ghidat după niște informații găsite pe câteva pagini care tratau „băbește” acest subiect și, într-un final glorios, am reușit să rezolv în aceeași manieră o problemă care s-ar putea rezolva extrem de ușor prin amabilitatea persoanelor îndreptățite de CV să aducă îmbunătățiri (introducerea unei opțiuni sau a unui artificiu care se regăsește deja în oferta concurenței). Sărac și cu pretenții..

Voi încerca, în mare, să trasez cei câțiva pași pe care trebuie să-i urmați pentru a mai scoate din etichetele afișate voluntar pe blogger:
  • evident, primul pas îl reprezintă accesarea paginii de Design, acel „cockpit” plin de butoane al bloggerului mai mult sau mai puțin inițiat în tainele meseriei;
  • de aici, din meniul din stânga, veți accesa Postări, acțiune care vă va pune în fața a tot ceea ce ați publicat până atunci;

    • până în punctul ăsta lucrurile au fost foarte simple, iar ceea ce urmează nu e cu nimic mai complicat. Nu trebuie decât puțină atenție la selectarea a ceea ce dorim să dispară, o jonglare cu cele trei opțiuni (de la dreapta la stânga: Toate etichetele, Etichetați postările selectate și Selectați toate elementele din acest tabel sau niciun element) marcate de mine cu chenar de culoare roșie în imaginea de mai jos:


    • deschizând Toate etichetele veți avea o privire de ansamblu, generală, cantitativă asupra lor. E locul de unde veți alege doar ceea ce vă prisosește (filtrare). 
    • pasul următor presupune selectarea tuturor elementelor care vă interesează din lista de postări, încheiat de:


    Veți observa, în cazul în care veți abuza de ceea ce v-am prezentat eu mai sus, că platforma are tendința de a da peste cap etichetele. Evitarea situației dătătoare de dureri de cap (la unele postări le șterge, la altele, bifate anterior, adaugă) se poate face (cel mai ușor) prin ieșirea și reintrarea în pagina de Design ori de câte ori este nevoie pentru a elimina un anumit cuvânt.

    Lucruri simple, dar care sper să le fie de folos celor aflați la început de drum. Ideal ar fi să nu se ajungă la situații dintr-astea printr-o bună gestionare a categoriilor în care doriți să încadrați un articol (fără excese cantitative și inutile). Cu siguranță vor apărea și alte metode de a rezolva această dilemă blogosferică în afară de cele deja existente (una dintre ele presupunea modificarea șablonului și de asta am evitat să intru în detalii), dar asta rămâne pe seama unor viitoare „leacuri băbești”.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu