duminică, 15 februarie 2015

#comfortzone (1): Ți-ai cumpărat saltea nouă. Cum să o dai în.. sharing?!


Saltele-Online.ro

Ori de câte ori se ivește șansa de a discuta despre diverse din domeniul saltele și accesorii (mai mult de 3 minute = suficient timp pentru a se pune în mișcare toate rotițele memoriei), mi se înfățișează două situații. Una e din trecutul amuzant, din copilărie, și include o bunică mai corpolentă, un pat înalt, din lemn, iar în cealaltă, mai recentă, apar eu, singur, „conducând” o 180x200 (SuperOrtopedică) printr-un cunoscut magazin de materiale de construcții, amenajări interioare, gresie și faianță, mobilier, grădină, sanitare, instalații termice și electrice. Nu le voi detalia acum, spațiul din acest articol fiind dedicat aproape în întregime provocării lansate în titlu.

Cum specificațiile unor saltele au început să fie din ce în ce mai complexe, aspect care face ca prețurile să iasă dintr-o zonă accesibilă și celor cu venituri mai mici, o astfel de achiziție, fie ea și în 6 rate egale fără dobândă, merită împărtășită. Cum? Simplu:
  • în primul și în primul rând vei căuta informații, vei da sfară în țară. Există destule „medii” care stochează o sumedenie de date din acest domeniu și abia așteaptă să fie „accesate”. Familia e unul din ele, însă online-ul vă va întări convingerea că vă aflați în fața unei decizii.. istorice. Wikipedia, de exemplu, zice-așa: „Perioada neolitică: Sunt inventate salteaua și patul. Primele saltele au fost probabil o grămadă de frunze, iarbă, sau paie acoperite cu o piele de animal.” și, ceva extraordinar, „Anii 1970: NASA inventează materialul care va fi cunoscut ulterior "memory foam" (material vâsco-elastic)”. 
  • cu temele făcute, cu smartphone-ul aproape și cu un buget pe măsura dorințelor, pornești la drum hotărât să alegi cea mai bună ofertă de pe piață și să-i pui în dificultate pe lucrătorii de la raionul cu pricina (moment potrivit câtorva check-ins și statusuri pe #twitter).
  • nu ți-ai cumpărat o Royal Memory Seven cu placă MemoryFoam de 7 cm grosime, densitate de 65, cu fibră de bambus și capsule de Aloe Vera, însă căratul saltelei (momentul ei de glorie) până în dormitor ți-a dat o satisfacție aparte. Te-ai simțit din nou proaspăt căsătorit. Nevastă, canapea, dulapuri etc.  
  • nu mai știu deja la al câtelea share am ajuns, dar cel de mai sus e cu dedicație pentru vecini: dimensiuni mari + hol îngust + multe scări de urcat = ăla negru de respira greu!
  • ca și volum de muncă ai depășit ce era mai greu. Acum urmează partea plăcută, parte în care trebuie să dai detalii despre preț, garanție, dacă ai „testat-o”. Bonus, poți scrie o recenzie pe pagina magazinului de unde ai achiziționat-o.
  • nivel avansat: selfie. Aici, din nefericire, nu vă pot da sfaturi. 
Like dacă ți-a plăcut articolul, share dacă vrei să câștigi la loto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu