miercuri, 22 iulie 2015

Cum să crești eficiența energetică a aparatului tău de aer condiționat

Etanșarea conductelor poate fi cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a îmbunătăți eficiența unui sistem de aer condiționat LG, dar o mulțime de alte acțiuni te vor ajuta de asemenea: înlocuirea filtrelor murdare, păstrarea încărcăturii și fluxului de aer corecte, curățarea bobinelor. Un alt lucru de făcut este să te asiguri că unitatea exterioară (condensatorul) nu are fluxul de aer blocat și că nu există alte materiale care să provoace înfundarea acesteia.

Dacă înlocuiești aparatul de aer condiționat, încearcă să achiziționezi echipamente de înaltă eficiență. Cel mai cunoscut mod de a face acest lucru este prin verificarea Evaluării eficienței energetice (REE). REE13 este randamentul minim ce ar trebui luat în considerare, însa un randament mai mare presupune și un preț mai crescut.

Ventilația

În general toate argumentele se concentrează pe răcire, dar definiția inițială a sistemelor de aer condiționat casetă inverter și nu numai, conține mai mult decât atât; un aparat de aer condiționat ideal trebuie să încălzească, să răcească, să curețe, să ventileze, să umidifice și să dezumidifice, după cum este necesar, pentru a asigura sănătatea și confortul utilizatorilor. De fapt, al doilea cel mai important obiectiv al acestuia este acela de a ventila camera în care este montat.

Fără o ventilație adecvată, factorii nocivi din aerul interior pot duce la probleme semnificative de sănătate și confort. Este recomandat să existe cel puțin un nivel suficient de ventilație pentru a schimba aerul din interiorul casei o dată la fiecare patru ore, în funcție de designul acesteia.

Casele mai vechi tind să aibă pereți și conducte care prezintă pierderi mai mari, obținând astfel o ventilație suficientă printr-o astfel de scurgere. Însă, cele mai multe case noi și unele case existente (cele renovate, de exemplu) sunt relativ bine izolate și necesită, prin urmare, ventilație mecanică pentru a satisface cerințele minime. Deși există unele sisteme de aer condiționat de ultimă generație care promit un control independent al umidității, este posibil ca sistemele convenționale să nu fie în măsură să controleze eficient această problemă și să provoace, în anumite situații, disconfort sau mucegai. Unele sisteme moderne sunt dotate cu funcții de dezumidificare îmbunătățite, însă atunci când sistemul existent nu poate face față, este necesară achiziționarea unui dezumidificator independent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu