joi, 23 iulie 2015

Finisaje pentru inelele de nuntă

Există o gamă largă de opțiuni pentru finisajele pentru verighete, cel standard fiind pentru mulți producători cel lucios, iar cele de tip satin sau mat sidef fiind obținute pornind de la acesta. În plus, inelele pot fi texturate cu multe alte efecte. Iată deci câteva informații despre fiecare tip de finisaj în parte:

Finisaj lucios

Aceasta este tipul standard pentru orice verighetă. Pentru platină și paladiu, luciul este aplicat pe suprafața exterioară a metalului, în timp ce aurul alb de 18 karate este placat, în plus, cu rodiu, după ce a fost lustruit. Acest model va ajunge la o textură uzată, naturală, datorită zgârieturilor primite în timp, ce duc la un aspect semi-lustruit, care poate fi re-finisat cu ușurință.

Finisajul mat satin

Acesta este a doua cea mai populară alegere pentru inele de nuntă. Acest tip difuzează lumina, mai degrabă decât să o reflecte, producând un aspect mai atenuat decât cel lucios. Acesta se va uza în timp, însă poate fi lustruit sau re-finisat pentru a i se restabili textura.

Combinația de finisaje

Aceasta reprezintă amestecarea literalmente a două texturi diferite într-un singur design, așa cum sugerează și numele. Cel mai popular amestec este cel de mat satin, ce contrastează cu o secțiune lucioasă.

Striațiile

Striațiile nu sunt strict "finisaje", ci mai degrabă un model aplicat pe suprafața unui inel. Acest efect este aplicat fie de-a lungul inelului, fie de-a latul acestuia, pentru un aspect ușor diferit. Cele mai multe inele cu striații prezintă și o textură lucioasă, pentru cele mai bune rezultate.

Finisaje mate de tip sidef

Acesta oferă o textură mai durabilă și mai grea. De-a lungul timpului acesta se va netezi ușor, ceea ce creează o calitate ca de piatră, foarte diferită de luciul ușor al celui de tip satin. Acest efect oferă perechii de verighete un aspect modern, uimitor și se potrivește cu orice tip de piatră ce se dorește încrustată pe aceasta.

Finisaje sculptate manual 

Textura sculptată manual poate fi aplicată la cele mai multe modele de inele de nuntă. Ca multe alte tipuri, se poate argumenta că aceasta se referă mai mult la un model decât la un finisaj. Textura sculptată manual oferă verighetei un aspect mai rustic și mai dur, inspirat de coaja aspră a unui copac. Acest model este și mai dezordonat decât cel cu striații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu