vineri, 31 iulie 2015

Review: tableta nJoy Kara 8

În urmă cu ceva timp mi-au trecut prin filtrele testării două tablete marca nJoy. Prima despre care vă voi scrie (am luat-o într-o ordine crescătoare) este cea al cărei nume apare în titlu.

nJoy, pentru cei mai puțin familiarizați cu istoria din spatele mărcii, este un brand românesc aflat, din 2010, sub tutela celor de la DAI-TECH S.R.L., o afacere care a prins contur în mâinile unor oameni pasionați și ambițioși. Le puteți citi pe îndelete povestea doar dacă vă faceți timp să le parcurgeți blogul.

Kara 8 - nJoy
Nu voi intra în prea multe detalii tehnice legate de această tabletă, detalii pe care sunt sigur că le veți parcurge pe pagina producătorului.

Deși nu mai poate fi vorba de un review la cald, voi încerca să scot în evidență cele câteva chestii care mi-au atras atenția în mod deosebit și care v-ar putea determina să o includeți pe lista de viitoare achiziții, în cazul în care cei de la nJoy vor considera, pe baza feedback-ului primit, că modelul ar trebui să revină pe stocul magazinelor online. Momentan nu am reușit să o găsesc (la vânzare) decât pe pagina unui site de anunțuri gratuite. E o rara avis. Pot face doar presupuneri asupra motivului care stă la baza acestei situații, pornind și de la ceea ce a stat la baza lansării Kara 8 (parteneriatul cu unul dintre marii operatori telecom de la noi).
Ingrediente
Revenind asupra temei, asupra review-ului, trebuie să recunosc faptul că prima impresie, cea de după desfacerea cutiei și inspectarea accesoriilor, a fost una foarte bună. Sunt câteva elemente (greutate, aspect, calitatea carcasei) care pun în mișcare cele două, chiar trei (după caz) simțuri responsabile cu trimiterea unor date importante către „sediul central”, iar rezultatul activității lor a fost unul favorabil celor de la nJoy. Am știut unde să o încadrez, raportând-o în același timp la ceea ce mai utilizasem până atunci, dar de la alți producători.

Diagonala de 7.85 inch, porturile, cele două camere web, difuzorul, sunt primele care se prezintă utilizatorului, introducerea care nu-ți oferă decât chestiile necesare pentru a te determina să vrei să afli mai multe.

Grație tehnologiei In-Plane Switching (IPS), Kara 8 oferă unghiuri de vizualizare excelente și o claritate pe măsura rezoluției de 1024*768, transformând navigarea într-o experiență extrem de plăcută privirii.

Perspective


Știm cu toții, ăștia care ne comportăm ca niște copii atunci când primesc ceva dulciuri, că degeaba au gust senzațional dacă nu au ceva.. deosebit, wow! O fi bomboana bună, dar dacă îi pui băț e și mai bună, nu?! Cam așa e și cu restul de specificații. Trebuie să pui, în cazul discutat, „ingrediente” cât mai performante, dar fără a ieși din niște limite de preț. Prin urmare, au adăugat procesorului Quad-Core MTK 8382, de 1.3 GHz, 1 GB RAM, 8 GB memorie flash cu posibilitate de extindere până la 32 GB prin card MicroSD, un procesor grafic Mali 400 MP2 și le-au făcut accesibile printr-un sistem de operare Android 4.2.2 (Jelly Bean). Toate astea au făcut-o, și o spun prin prisma experienței avute, să obțină rezultate foarte bune la capitolele jocuri, redare video, aplicații, browsing.

Test


Pro:
  • design atrăgător și compact (dimensiuni: 200 x 134.5 x 8.6 mm; greutate: 340 g);
  • raport calitate - preț excelent;
  • garanție Pick-up & Return;
  • scor AnTuTu Benchmark destul de bun;
  • conectivitate 3G, funcție GPS, camerele web de 2 MP (frontală) și 5 MP.
Contra:
  • lipsa căștilor din rândul accesoriilor.
Articol participant în cadrul campaniei The Order of Geeks.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu