joi, 12 noiembrie 2015

Să fim solidari în fiecare zi

Ai o situație materială bună? Ai ce mânca în fiecare zi? Ai cu ce te îmbrăca? Ai un loc de muncă plătit decent? Atunci ești un om norocos. 40% din populația României suferă din cauza sărăciei. Trebuie să facem ceva fiecare dintre noi. Nu azi, nu mâine, ci acum.

ONG-urile vin în sprijinul oamenilor nevoiași. În cadrul lor există profesioniști care vor cu adevarat să lupte pentru cei aflați în nevoi. Organizația Caritas a lansat împreună cu alte ONG-uri un apel la cei care vor să fie solidari. Despre ce este vorba? Despre ceva foarte simplu și anume semnarea unei petiții. Este vorba de petiția DA Servicii Sociale, petiție ce poate fi semnată până pe data de 30.11.2015. Prin completarea acestei petiții, tu, eu, dar și alții, cerem alocarea mai multor fonduri pentru dezvoltarea Serviciilor Sociale, cerem Guvernului României sprijinul prin creșterea cu 0.3% pe an din PIB până în 2020 din bugetul disponibil. Este un gest simplu de solidaritate, dar care poate însemna enorm pentru populația săracă din România.


Dacă ești interesat să ajuți și dacă te interesează evenimentele ce vin în sprijinul unor cauze nobile precum aceasta, poți lua parte în fiecare an la edițiile evenimentului Un Milion de Stele, eveniment în cadrul căruia oamenii semnează petiții și aprind candele pentru cei aflați în nevoi. Chiar dacă evenimentul de anul acesta a trecut, informează-te și participă anul care vine la un eveniment în cadrul căruia oameni din peste 50 de localități din România aprind candele în semn de solidaritate cu cei nevoiași.

Haideți să nu așteptăm ca unul și altul să întrprindă ceva, ci fiecare dintre noi să facă un gest, cât de mic, pentru persoanele aflate în nevoi. Doar așa putem crea o lume mai bună, o lume mai atentă la nevoile celor din jur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu