luni, 27 martie 2017

Vopsirea electrostatică. Utilă ori nu?

Chiar dacă în momentul de față vopsirea în câmp electrostatic este la mare căutare atât la nivel internațional, cât și național, încă există voci care susțin că acest procedeu de vopsire nu este atât de util precum se zice. Având în vedere acest lucru, în continuarea acestui articol vă voi prezenta câteva dintre argumentele pentru care eu cred că vopsirea electrostatică reprezintă, atât pentru industrie, cât și pentru alte domenii de activitate, una dintre cele mai bune modalități de vopsire.

Spre deosebire de alte tipuri de vopsire, în vopsirea electrostatică, suprafața ce urmează a fi vopsită se pregătește foarte bine în prealabil, ceea ce reprezintă un mare plus pentru rezultatul final. Dacă în situațiile când se utilizează alte procedee de vopsire, rezultatele pot să nu fie pe măsura așteptărilor, în cazul utilizării vopsirii în câmp electrostatic acest lucru nu este posibil. De ce? Pentru că procedeul de aplicare al vopselei în câmp electrostatic implică atât o rigurozitate foarte mare a personalului, precum și utilizarea unor echipamente de ultimă generație, motiv pentru care rezultatul final nu poate fi decât impresionant.

Pentru multe domenii de activitate, vopsirea în câmp electrostatic reprezintă singura modalitate de vopsire ce poate fi utilizată, având în vedere materialele utilizate, precum și calitatea superioară a acestui tip de vopsire. Ce înseamnă acest lucru? Că, pentru a obține rezultatele dorite de la unele materiale, trebuie utilizat doar procedeul de vopsire în câmp electrostatic, deoarece acesta este singurul procedeu de vopsire ce oferă cele mai bune rezultate în anumite circumstanțe.

Generarea de venituri mult mai mari reprezintă un alt motiv pentru care vopsirea în câmp eletrostatic nu doar ca este utilă, ci este necesară. Cum poate acest tip de vopsire să genereze venituri mult mai mari decât cele generate de către celelalte tipuri de vopsiri? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: datorită faptului că această activitate are nevoie de un timp redus de acțiune, pot fi întreprinse mult mai multe acțiuni de vopsire decât în cazul în care s-ar utiliza alte tipuri de vopsiri.

Eficientizarea costurilor de producție este un alt motiv pentru care eu cred că vopsirea în câmp electrostatic este foarte utilă mediului de afaceri, dar nu numai. Această opinie se bazează pe faptul că, prin utilizarea acestei metode de vopsire, vopseaua pulbere ce se pierde în timpul procesului de vopsire poate fi reutilizată cu succes în viitoarele vopsiri. Pe lângă faptul că acest lucru ajută la eficientizarea costurilor de producție, ajută și la protecția mediului înconjurător.

Pentru ca toate aceste lucruri să poata fi realizate, iar vopsirea în câmp electrostatic chiar să își dovedească utilitatea, este nevoie de o firmă specializată în acest sens. Chiar dacă în momentul de față pe piața de profil se regăsesc mai multe astfel de firme, www.analkoaluminium.ro reprezintă cea mai bună soluție atunci când vine vorba despre vopsirea în câmp electrostatic. Acest lucru se datorează în primul rând experienței îndelungate pe care aceștia o au, precum și personalului foarte bine pregătit în acest sens. Nu în ultimul rând, echipamentele ultra performante reprezintă un alt motiv pentru care această firmă oferă cele mai bune servicii de vopsire în câmp electrostatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu