vineri, 26 mai 2017

Cum îngrijești pielea picioarelor vara

Femeile sunt mult mai predispuse decât bărbații să dezvolte diferite afecțiuni la nivelul picioarelor. Una dintre cauzele principale o constituie purtarea de încălțăminte neadecvată. Cu atât mai mult, se impune o îngrijire atentă a pielii picioarelor, pentru a ține la distanță orice probleme. Pe lângă faptul că sunt inestetice, bătăturile din talpă, de exemplu, pot deveni extrem de dureroase. În continuare, vă prezentăm câteva modalități prin care puteți evita cele mai frecvente afecțiuni asociate cu zona picioarelor.

Cum eviți mirosul neplăcut al picioarelor

Glandele sudoripare sunt localizate în număr mai mare la nivelul picioarelor și, din acest motiv, mirosul neplăcut reprezintă o problemă destul de des întâlnită, în special în sezonul cald. Cea mai eficientă modalitate de remediere o reprezintă impunerea unui ritual zilnic bazat pe o igienă exigentă. Vara este recomandabil să purtați încălțăminte comodă, cum ar fi o pereche de sandale, iar dacă purtați șosete, acestea trebuie să fie din bumbac. În plus, este bine să nu purtați aceleași încălțări mai multe zile la rând, deoarece uscarea completă a pantofilor durează în jur de 24 ore. Nu neglijați igiena picioarelor, mai ales dacă transpirați excesiv, deoarece astfel puteți crea condiții pentru apariția infecției micotice, iar ciupercile piciorului sunt greu de tratat.

Bătăturile

Pielea îngroșată și calusurile pot apărea drept consecință a statului în picioare mult timp sau a mersului. În vreme ce bătăturile predomină în zonele din apropierea articulațiilor, calozitățile sunt predispuse să apară în zonele cu presiune mărită. Cele mai bune soluții pentru picioare fine și pentru remedierea problemelor datorate pielii îngroșate, o reprezintă folosirea de exfolianți și creme hidratante pentru călcâie. Produsele de peeling pentru picoare pe bază de sare de mare sunt deosebit de eficiente și se recomandă a fi utilizate în timpul băii, atunci când straturile de keratină se înmoaie. Unguentele emoliente sunt de asemenea indicate pentru calmarea pielii imediat dupa exfoliere.

Masajul picioarelor

Pentru reducerea transpirației, puteți apela la diferite uleiuri aromatice, de pildă de lavandă, gălbenele etc. cu care să masați picioarele dimineața și seara înainte de culcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu