sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Ce documente sunt necesare pentru foraje de alimentări cu apă

Un foraj de alimentare cu apă nu poate fi realizat fără acordul autorităților în domeniu. Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor impune tuturor celor interesați să înceapă și să ducă la bun sfârșit astfel de lucrări, sa întocmească în prealabil o serie de documentații.

Societatea PRODAC SRL se bucură de o vastă experiență în crearea de foraje de mică și mare adâncime, fiind specializată în tehnica bazată pe folosirea noroiului bentonitic. Totodată, poate întocmi studii hidrogeologice si proiecte de foraj, asigurând obținerea tuturor avizelor de gospodărire a apei, precum și a actelor necesare pentru obținerea notificării ce permite începerea execuției forajelor de alimentări cu apă potabilă.
   
O dată ce ați intrat în posesia actelor necesare, poate începe derularea lucrărilor, după cum urmează:

- forajele de adâncime mai mare de 60 metri se sapă prin metoda cu circulație inversă, utilizând noroi bentonitic;

- sapa de foraj are diametrul 444.4 milimetri;

- prin operațiunea de carotaj electric se realizează dispunerea filtrelor, care trebuie aranjate în dreptul stratelor purtătoare de apă și cu presiune mare;

- burlanul de protecție de 600 mm trebuie dezafectat dupa ce a avut loc cimentuirea stratelor superioare;

- în continuare, forajul este tubat cu burlane PVC tip Valrom;

- pentru crearea filtrului invers se folosește pietriș mărgăritar dublu spălat având granulația 1 – 3 mm;

- ca ultim pas, straturile aflate la suprafață urmează a fi izolate folosindu-se dopuri succesive de argile și ciment, iar forajul se curăță cu metoda aer lift ce se bazează pe utilizarea pompei mamuth.

Nu uitați că pentru a obține o apă de bună calitate, trebuie să vă adresați în primul rând unor profesioniști, care să vă pună la dispoziție și toată documentația solicitată pentru asemenea lucrări de foraje alimentare cu apă! Astfel, veți preveni costurile inutile cu reparațiile la puțul forat și totodată, veți evita să folosiți apa contaminată, care vă poate îmbolnăvi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu