sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Cum să alegi o pereche de verighete comode la purtare

În general, un cuplu tânăr pe cale să se căsătorească optează de comun acord asupra perechii de verighete. Deși, în principal, atenția viitorilor miri se îndreaptă asupra alegerii tipului de aur și culorii modelului, pietrele montate și lucrătura benzilor, mai există o serie de aspecte de care nu trebuie să uite. Acestea se referă la profil, lățime și măsură.

Profilul benzilor de nuntă

Am putea realiza o asemănare între personalitatea celui de alături cu profilul verighetei, deoarece ambele trebuie să se muleze perfect! Femeile cu degete fără falange proeminente sunt avantajate de faptul că pot opta pentru orice profil. Persoanele cu oase ale degetelor proeminente, dimpotrivă, sunt adesea nevoite să caute modele bombate. Modelele mai subțiri se diferențiază de profilele plate la exterior pentru că tind să aibă o marime ideală la nivelul falangei.

Lățimea benzii din aur, de nuntă sau de logodnă

Lățimea verighetei trebuie astfel realizată încât să fie conformă atât cu preferințele, cât mai ales cu conformația degetelor mâinii. Verighetele care au între 6 și 10 mm lățime sunt ideale pentru a împodobi degetele lungi. În schimb, modelele de verighete aur cu design slim, mai exact benzile înguste de 3-5 mm sunt mai potrivite pentru a orna degetele scurte.

Măsura inelului de nuntă

Fiecare are nevoie de un partener de viață „pe măsură” cu care să împartă bucuriile și lucrurile mai puțin vesele. Acest lucru este valabil și pentru verigheta pe care urmează să o porți, ea trebuind să dispună de mărimea adecvată pentru a se potrivi pe deget! Vă recomandăm ca, atunci când mergeți la bijutier, să vă ia măsura, sa fiți odihnit, deoarece atunci când lucrați mult cu mâinile, degetele se pot umfla. De preferat este ca luarea măsurii să se efectueze când temperatura este una prietenoasă, între 10-20 de grade. Este complet greșit să optați pentru un inel mai mare, doar pentru că există șansa ca, în viitor, degetele să se îngroașe, deoarece riscați să îl pierdeți cu prima ocazie cu care nu sunteți atenți. Dacă este cazul, verighetele pot fi refăcute ulterior de către bijutierii profesioniști. Vă atragem atenția că, la unele inele cu design mai sofisticat, poate fi nevoie de refacerea lor în întregime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu