luni, 15 ianuarie 2018

La Bran, Moieciu coboară Raiul pe pământ iarna

Cunoscătorii spun, în mod îndreptățit, că la Moeciu, Raiul coboară încet pe pământ, purtat de aripile zăpezii. Pe pârtia de schi Zănoaga se adună românii să practice acest sport hibernal și să admire, pe viu, spectacolul dat de promoroacă, fulgii de nea și crengile veșnic verzi ale brazilor.

De departe, Castelul Bran privește cu ochii săi seculari de vultur viața ce palpită pe munte. Copii care abia învață să stea pe schiuri, alături de experimentații sportului, alunecă pe pârtie într-un dans feeric departe de monotonia orașului.

Când cascada La Chișătoare îngheață, coloanele ei par fine diamante în razele palide ale soarelui. Și iarna se pot explora peșterile Liliecilor și Dâmbovicioarei cu aceeași plăcere, iar castelele își deschid larg porțile ninse vizitatorilor.

Schi, plimbări prin zăpadă, bătăi cu bulgări de zăpadă, oameni de zăpadă și case din zăpadă construite în familie, alături de cei dragi, dar și plimbările cu saniile din lemn trase de caii cu zurgălăi căptușite cu blană sau cergi mițoase sunt distracții adevărate.

La pensiuni Moeciu găsiți căldura și ospitalitatea de la casa părintească sau de la bunica. Este o adevărată binecuvântare să te trezești dimineața într-o cameră caldă și curată, dotată cu tot confortul și să vezi feeria ninsorii și brazii care se bucură ca niște copii de spectacol.

Mi-aș fi dorit să fiu aici și de Revelion ca, în locul artificiilor, să fiu cât mai aproape de lună și de stele, să ies la miezul nopții și să le urez : ”La mulți ani!” munților, brazilor, păsărilor de noapte și vietăților pădurii.

Căutați cazare Bran Moeciu ca să vedeți, pe viu, cât de spectaculoasă este iarna în munți! Rezervați-vă timp să vedeți cât de frumoasă este România înveșmântată în mantia zăpezii! Este nedrept să stați în case, când puteți alerga prin ninsoare, în aer curat, vizita peșteri și castele, iar la întoarcere să știți sigur că sunteți așteptați cu masa caldă și o plăcintă care se aurește în cuptor.

La Bran vin străini din toate cele patru zări ale lumii să vadă unde s-a zămislit legenda lui Dracula. An de an iernile românești îi inspiră și îi însuflețesc, de aceea faceți o rezervare și petreceți un sfârșit de săptămână de basm în această destinație turistică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu