marți, 6 februarie 2018

Ce alegeți? Casa estetică sau practică?

Există multe modele de gresie pentru bucatarie și tocmai de aceea alegerea îți este îngreunată. Să mizezi pe estetică, sau pe aranjarea unor spații practice și funcționale, care pot fi curățate ușor și se pot realiza și cu economii?

Pentru o bucătărie mică, intimă, cea mai eficientă este gresia de bucătărie cu dimensiuni reduse - 30x30 cm. Ideal este ca meseriașul să facă, de la început, calculul cu precizie, și să cumperi și câteva pachete de gresie în plus, fiindcă se mai sparg și la montaj, oricât ar fi de rezistente, și mai necesită înlocuire și pe parcurs.

La bucătărie, gresia trebuie să fie rezistentă la umiditate, diferențele mari de temperaturi (abur, umezeală), dar și la deplasările frecvente, fiindcă nicio încapere a casei nu este mai „circulată” ca bucătăria.
 
În privința cromaticii, să se evite monotonia și culorile sumbre, fiindcă gospodina trebuie să fie veselă când prepară hrana pentru familia ei.

În ceea ce privește ultimele tendințe de design în amenajarea băii, este bine de știut că se poartă faianta mozaic, fiindcă aduce un plus de culoare acestei încăperi, înveselind-o.

În 2018, tendințele de înlocuire a faianței clasice cu piese atipice, originale, se manifestă pe deplin, iar cei care își fac case trebuie să știe acest lucru.

În dormitor se poate folosi parchet dublu stratificat de către cei cu buget redus. În afară de prețul accesibil, acest produs prezintă următoarele avantaje:

- ofertă variată din punct de vedere al modelelor și culorilor;

- montare ușoară;

- rezistență la trafic, lamelele nu se desprind de pe suport;

- căldura este conservată mai bine în dormitor cu ajutorul acestui tip de parchet;

- durată mare de viață;

- întreținere ușoară.

Plinta gresie poate fi din metal sau plastic, iar dimensiunea ideală a acesteia este de7-12 cm, deoarece cu cât crește lățimea acesteia, cu atât crește și efectul vizual.

Este bine de știut că anumiți producători vând gresia împreună cu plinta, iar, în caz contrar, acest produs se poate cumpăra și separat.

Evident că dacă apreciați interioarele clasice, veți folosi și faianta clasica, în culori care să se potrivească tâmplăriei, zugrăvelii și mobilierului.

În prezent, piața de profil din România nu exclude să aveți o locuință amenajată și conform principiilor estetice, și în concordanță deplină cu cele funcționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu